Skip to main content

Omgeving

Wandelschoenen aan om vanaf de camping op pad te gaan door het Natuurgebied ‘It Easterskar’ uren wandelen langs water, rietland of moerasbos, vogels spotten in de vogelkijkhut ‘De Skiere Goes’.

Geniet op de fiets van het ruime Friese platteland, waar je het gevoel van alleen op een fietspad nog kunt ervaren. Wij hebben een aantal mooie fietsroutes voor jou uitgestippeld. Het vorstelijk parklandschap Oranjewoud met zijn statige landhuizen en stijlvolle lanen. In het park ‘De Overtuin’ vindt elk jaar het klassieke Oranjewoudfestival plaats. Een bezoek aan het Belvédère Museum of Ecotheater van Le Roy in het nabije Mildam is zeker de moeite waard.

Relaxen langs het water, suppen, een bootje huren… het kan allemaal in de buurt, we geven je graag de leukste tips.

Op de fiets naar het centrum van Heerenveen voor een gezellig terrasje. Of langs de meanderende rivier de Tjonger om bij de brug van Delfstrahuizen aan te schuiven op het terras van De Dikke Tút. Pak je liever de auto dan ben je met 15 minuten in het knusse Joure. We geven graag nog een paar tips: Noflik in Langweer, De Fûke in Oosterzee, De Beachclub in Lemmer. We houden van gezellig zitten en lekker eten!

Handige links: www.waterlandvanfriesland.nl

Minicamping de Frije Fries